Comunitatea din Palanca îşi repară o şcoală din fonduri europene

Şcoala cu clasele I – IV din satul Lunca Ciugheş, comuna Palanca (judeţul Bacău), va fi complet reabilitată şi dotată ultramodern ca urmare a derulării unui proiect în valoare de 2,4 milioane lei, finanţat în cea mai mare parte de Fondul European de Dezvoltare Regională.

“Va fi, efectiv, o şcoala la înălţime pentru că prin dotările care se fac şi prin modul cum va arăta unitate dupa modernizare va fi cea mai frumoasă între celelalte şcoli din comună. Avem în comună încă trei şcoli, dotate foarte bine, cu grupuri sanitare moderne şi centrale termice. Acest proiect este important pentru dezvoltarea sistemului de învătamânt pe plan local”, a declarat primarului comunei Palanca, Adrian Palistan.

Potrivit autorităţilor locale, unitatea va avea o nouă construcţie, ca extensie, cancelarie, grup sanitar şi magazie de combustibili, un atelier de creaţie, platformă betonată şi centrală termică. De asemenea, sălile de clasă vor fi dotate cu bănci noi, vor fi aduse saltele pentru sala de sport. Alături de această infrastructură, şcoala va avea dotări IT complete.

Proiectul de la Palanca are o valoare totală de circa 2,4 milioane de lei noi, din care asistenţa financiară nerambursabilă asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională este de peste 1,5 milioane de lei. Proiectul “O şcoală la înălţime”, a fost depus de Primăria Palanca în cadrul Programului Operaţional Regional 2007–2013, Axa prioritara 3, Domeniul major de intervenţie 3.4 – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale. Alte sume vin de la bugetul de stat şi din bugetul comunei Palanca. Finalizarea proiectului este estimată pentru luna aprilie 2011.

Din cei aproape 4.000 de locuitori ai comunei Palanca, peste 600 sunt elevi cu vârste mai mici de 14 ani. Aceştia studiază în patru unităţi de învăţământ. Potrivit primarului Adrian Palistan, modernizarea şcolilor s-a făcut în baza unor proiecte de finanţare propuse în cea mai mare parte de autorităţile locale. “Printre proiectele de reabilitare a şcolilor se numără şi cel în urma căruia am construit sala de sport la şcoala cu clasele I – VIII din Palanca, în valoare de 120.000 de lei”, a afirmat Adrian Palistan.

Sursa: ecomunitate.ro

Comentariile sunt inchise.